El Dofí encara una nova etapa per fer-se escoltar i potenciar les relacions inclusives

El centre de lleure per a persones amb diversitat funcional ha celebrat 25 anys a Figueres i projecta el trasllat de local

Usuaris i monitors del Dofí durant la festa d’aniversari celebrada a Caputxins. | CARLES PUJOL

Usuaris i monitors del Dofí durant la festa d’aniversari celebrada a Caputxins. | CARLES PUJOL / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

Diumenge passat va ser un dia molt especial per a El Dofí. El centre de lleure per a persones amb diversitat funcional de l’Alt Empordà va celebrar els 25 anys d’existència omplint l’auditori de Caputxins. Usuaris, familiars, monitors, representants d’altres entitats del mateix sector i de diversos ajuntaments de la comarca es van reunir per recordar la llarga trajectòria d’El Dofí, el seu present i el seu futur.

Durant l’acte, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va anunciar el suport municipal per al trasllat de la seu de l’associació, que ara està ubicada al carrer Calçada dels Monjos, fins a un nou espai més ampli a l’antiga Colònia d’Aviació. La celebració també va servir per a escenificar el relleu a la presidència de l’associació, ja que Joan Amoedo deixa el càrrec en mans de Marta Comas. Ambdós mantenen una forta implicació amb un projecte que busca «reforçar les relacions inclusives amb altres entitats i amb totes les activitats que es fan a la ciutat. Volem més accessibilitat i que s’escolti la seva veu», segons Comas.

El Dofí és una eina indispensable a la comarca i té nous reptes al davant, com ara «dividir les activitats de temporada per edats i incorporar més infants», afegeix la nova presidenta.

El Dofí va iniciar les seves activitats a l’antic ajuntament de Vilatenim el 1997 i el 2015 es va traslladar a la Calçada dels Monjos. En l’actualitat compta amb un equip de monitoratge de vint-i-nou persones, totes elles voluntàries i comparteix les activitats esportives amb la fundació Altem. L’acte va ser conduït per Gemma Alegrí i va comptar amb l’actuació de Marc Parrot.

El públic assistent va omplir l'auditori de Caputxins per estar al costat del Dofí.

El públic assistent va omplir l'auditori de Caputxins per estar al costat del Dofí. / Santi Coll