El mercat de Figueres incorpora cinc parades noves per a diversificar-lo

Els titulars guanyadors de la concessió procedeixen de Castelló, Cabanelles, Ventalló i Vilafant

Les noves parades aporten diversitat al mercat de Figueres

Les noves parades aporten diversitat al mercat de Figueres / Ajuntament

Santi Coll

Santi Coll

El mercat setmanal de la fruita, verdura i altres productes comestibles és un dels símbols més característics de la capitalitat comarcal de Figueres. Aquest octubre s’han incorporat cinc noves parades als espais que hi havia lliures a la plaça de Catalunya i la plaça del Gra. Totes elles han superat la convocatòria de concurs públic organitzada per l’Ajuntament. Actualment, en el mercat, hi ha 53 parades.

Les noves incorporacions tenen com a titulars productors i distribuïdors de la comarca, al mateix temps que ajudaran a reforçar l’aposta municipal «per garantir la singularitat, la qualitat dels productes i la diversitat de tipologies de les parades del mercat per mantenir-lo com un dels mercats de referència a les comarques gironines i al sud de França».

La voluntat del Govern és «potenciar aquesta singularitat, els productors locals, productes de temporada i de km 0».

Les noves parades guanyadores del concurs públic dut a terme són La Coromina, de fruita i verdura ecològica; l’Associació Planterra de Cabanelles, que es dedica al planter i llavors ecològiques; Eduard Noguera, de Ventalló, que comercialitza cafè a granel; Judith Cantenys, de Castelló d’Empúries, que ven fruita i verdura ecològica i Mohamed Touati, de Vilafant, que ven herbes aromàtiques.