Impulsen una formació per a dones referents comunitàries de l'Alt Empordà

El programa té l'objectiu d'oferir a les participants un coneixement ampli sobre els serveis, recursos i programes de la comarca així com continguts, conceptes, eines i estratègies de dinamització des de la perspectiva de l'acció comunitària

El programa s'ha dissenyat des d'una perspectiva de gènere i antiracista.

El programa s'ha dissenyat des d'una perspectiva de gènere i antiracista. / CCAE

Emporda.info

L'equip d'inclusió i atenció a la comunitat de l'àrea de Benestar del Consell Comarcal ha impulsat un nou programa de Formació per a Dones Referents Comunitàries de l'Alt Empordà amb el suport de l'Associació Amunt i Crits. El programa, dissenyat des d'una perspectiva de gènere i antiracista, comptarà amb la participació de més de 30 professionals de diferents serveis públics i entitats socials i sanitàries amb l'objectiu d'oferir a les participants un coneixement ampli sobre els serveis, recursos i programes de la comarca així com continguts, conceptes, eines i estratègies de dinamització des de la perspectiva de l'acció comunitària. Aquesta formació també vol esdevenir un espai de reflexió conjunta entre participants i professionals amb relació a l'accés a drets.

L'objectiu d'aquest nou programa de formació és reforçar la línia d'intervenció iniciada el 2019 amb el primer Programa de Dones Referents Comunitàries de l'Alt Empordà per empoderar a un grup de dones d'origen migrat o dones amb famílies d'origen migrat de la comarca. Aquest programa intensiu ha de permetre potenciar i ampliar el grup de dones referents comunitàries de la comarca així com facilitar processos d'intervenció comunitària.

Enguany el programa es portarà a terme en el període d'octubre a desembre de 2023 i constarà d'un total de 90 hores lectives. Aquesta formació es finançarà amb l'import del primer premi de Recerca en Serveis Socials, atorgat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, pel programa Habiba: Dones i Salut Comunitària a l'Alt Empordà.