La borrasca 'Aline' portarà el primer temporal de la tardor al litoral altempordanès

Des d'aquest dijous, s'esperen precipitacions, ventades i temporal marítim

Un temporal marítim, en una imatge d'arxiu.

Un temporal marítim, en una imatge d'arxiu. / Santi Coll

Bruna Segura / Emporda.info

La borrasca Aline portarà el primer temporal de la tardor al litoral de l'Alt Empordà. Les comarques gironines rebran aquest dijous, 19 d’octubre, una pertorbació petita, però molt profunda que portarà a partir de la tarda pluges generalitzadesvent i temporal marítim. Afectarà bona part del territori català i, en un grau més baix, l'Alt Empordà i la demarcació de Girona. S'ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat i manté avisos per intensitat i acumulació de pluja, per vent i per onatge l'Alt Empordà i diverses comarques gironines.

Els xàfecs, a Girona, arribaran a partir de la tarda. Les pluges podran ser localment fortes i no es descarta que vagin acompanyades de tempesta.

Les temperatures mínimes i màximes experimentaran un lleuger descens.

Vent intens

Les primeres hores de la matinada de divendres, continuaran les últimes fuetades de l'Aline. Quan se’n vagi la borrasca, no desapareixerà del tot la inestabilitat, ja que el vent farà acte de presència. La mala mar continuarà a tota la Costa Brava. Dissabte podrà ploure amb certa persistència a les comarques del nord. Les temperatures baixaran durant el cap de setmana per sota de la mitjana climàtica d’aquestes altures d’octubre.