Figueres destinarà 162.000 euros per a la restauració i rehabilitació de façanes

L’Ajuntament ha obert una nova convocatòria per a l'atorgament de subvencions que cobriran entre el 20 i el 45% del cost total

Façanes del carrer Sant Pau de Figueres.

Façanes del carrer Sant Pau de Figueres. / Ajuntament de Figueres

Emporda.info

L’Ajuntament de Figueres ha obert una nova convocatòria per a l'atorgament de subvencions destinades a la restauració de façanes d'edificis. En total, es destinaran 162.000 euros. L'objectiu dels ajuts és facilitar als propietaris la rehabilitació i millora de les façanes per posar al dia els immobles que pateixin perill de degradació i abandó, així com les consegüents problemàtiques de pèrdua de qualitat i de seguretat d'ús de l'espai públic a la ciutat. A més, també es vol incidir especialment "en el manteniment del patrimoni arquitectònic del centre històric", segons s'explica des del consistori. Les sol·licituds es poden presentar fins al 12 de desembre.

Entre un 20% i un 45% del cost total

La subvencions que s'atorguin cobriran entre un 20% i un 45% del cost total de l'obra, depenent de les actuacions i del nivell de protecció i catalogació de l'edifici que es vulgui restaurar. Per exemple, la rehabilitació de façanes d'edificis inclosos en l'àmbit del "Pla Especial de Protecció del Centre Històric" amb categoria "edificatòria" de restauració i nivell de protecció integral tindran una subvenció que cobrirà, com a màxim, el 45% del cost. En canvi, les actuacions destinades a la rehabilitació de façanes corresponents a patis d'illa es cobrirà, tindran una ajuda que cobrirà el 20% del total.

Segons l'Ajuntament, aquesta convocatòria de subvencions serà de caràcter anual "per tal d'incentivar la posada al dia dels edificis de la ciutat".