Cabanes no aconsegueix licitar el POUM que ha de substituir l’actual, de l’any 1982

El document actual «és ambigu i no permet atendre correctament les demandes de la població», segons l’alcalde

Josep López Navarro

Josep López Navarro

La redacció del nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Cabanes ha quedat desert. La que és una reclama històrica del municipi, ja que l’actual data de 1982, de moment ha quedat frenada, però no aturada. «Vam procedir a la licitació abans d’acabar el mandat, tal com ens vam comprometre, però no ha estat possible. Ara mirarem de reprendre el tema com més aviat millor», explica l’alcalde, Àlex Hernández, que afegeix que ara s’han de retocar les bases de convocatòria «per fer-les més atractives».

La redacció del nou POUM és un dels propòsits de l’equip de govern liderat per Hernández des de l’inici del mandat 2019-2023. Tanmateix, la crisi de la Covid-19 va aturar el procés i, posteriorment, ja finalitzava el mandat. «Vam veure que és un projecte que es necessita una legislatura sencera per treballar-lo», matisa Hernández.

En aquest sentit, el nou POUM permetrà tenir un planejament propi al municipi, «perquè encara pengem del que es va fer per Figueres i els pobles del voltant el 1982», diu l’alcalde. Per això, des del consistori, s’assegura que cal un nou Pla com més aviat millor, ja que tenir un planejament propi identificaria les característiques del municipi i milloraria la gestió. «Necessitem un planejament més actual. El que tenim porta conflictes. Cal una normativa adequada als temps actuals, sense ambigüitat i que permeti atendre les demandes de la població», conclou Hernández.