La campanya 'Dalí de Figueres' s'allargarà més enllà de la temporada d'estiu

Tres figures de mida natural quedaran instal·lades de manera permanent en el centre de la ciutat

Els representants de les entitats orgaitzadores amb una figura de Dalí.

Els representants de les entitats orgaitzadores amb una figura de Dalí. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

La campanya turística Dalí de Figueres ha iniciat, aquest dijous, la seva tercera edició amb la col·locació de les deu figures fotogràfiques de mida natural distribuïdes per diferents indrets de la ciutat. La principal novetat d'enguany és que tres d'aquestes imatges s'han renovat per a poder-les deixar, de manera fixa, en els emplaçaments escollits: la plaça de la Palmera, davant de la Casa Natal i la part alta de la Rambla. Aquesta instal·lació està emmarcada dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí dels Fons europeus Next Generation.

La campanya manté les projeccions nocturnes d'obres emblemàtiques del pintor en cinc emplaçaments de la ciutat: Torre Galatea, Ajuntament, Antic Escorxador, Biblioteca i plaça Catalunya. Tanmateix, també hi haurà tres noves sessions cinematogràfiques del Dalí de Nit amb films de temàtica surrealista i que donaran continuïtat al projecte iniciat l'any passat. En aquesta ocasió es projectarà Chaos and Creation (1960) de Salvador Dalí i Philippe Halsman, el dijous 3 d'agost; La sang d'un poete (1932) de Jean Cocteau, el dijous 10 d'agost; i Le coquille et le clergyman (1928) de Germaine Dulac, el dijous 17 d'agost.

La campanya Dalí de Figueres ha estat presentada a la plaça de la Palmera pels representants de les tres entitats que organitzen la campanya, amb la presència de la regidora de Cultura, Mariona Seguranyes, la tècnica de Turisme, Lina Godoy; la cap de comunicació de la Fundació Gala Dalí, Imma Parada i el president de Comerç Figueres, Frederic Carbó. Tots ells han destacat la importància de l'esdeveniment com a atractiu turístic i cultural de la ciutat per atraure visitants de dia i de nit.