Arriba una onada de calor a Catalunya: zones amb 40 graus i risc d’incendis

La calor anirà en augment i el punt més àlgid registrat pels termòmetres s’espera demà dimarts

Platja del Rec del Molí a l’Escala.

Platja del Rec del Molí a l’Escala. / BASILI GIRONÈS

Redacció

Les altes temperatures van mantenir ahir la dinàmica a l’alça a Catalunya, a les portes d’una onada de calor que està prevista per a avui i demà. Davant d’aquest escenari, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís per calor per a aquests tres dies. «Excepte a les Terres de l’Ebre, pujaran molt les temperatures a Catalunya i sobretot a llocs infreqüents com el Pirineu i el Prepirineu», va advertir Imma Solé, subdirectora de Coordinació i Prevenció d’Emergències de Protecció Civil.

La calor anirà en augment i el punt més àlgid registrat pels termòmetres s’espera demà. A partir de dimecres, Solé va assegurar que la previsió és que les temperatures siguin les mateixes que durant la primera setmana de juliol: calor, la normal per aquestes dates, però sense els estralls d’aquests tres dies.

El mapa de risc d’incendi forestal, que l’any passat estava en un nivell extrem, ha millorat raonablement durant les últimes setmanes gràcies als persistents episodis de pluja. Tot i això, va recordar Solé, no ha caigut prou aigua a moltes zones del litoral i prelitoral i el perill d’incendi continua vigent.