L’Escala ha completat recentment les obres d’ampliació del cementiri municipal. Concretament, l’actuació ha consistit a fer un acreixement del nombre de nínxols, construint un nou bloc de 90 concavitats. «En els últims anys s’havia anat esgotant la disponibilitat de nínxols, i és per això que l’any passat es va pressupostar aquesta ampliació que ha suposat una inversió de 175.000 euros», explica Josep Bofill, alcalde de l’Escala, que detalla també que, en un futur, està previst construir tres mòduls més.

Així mateix, una altra actuació que pròximament es planteja executar al cementiri escalenc és l’ampliació del columbari, l’espai destinat per dipositar urnes funeràries. «Tot i que de moment no tenim problema de disponibilitat d’espai en els mòduls d’aquesta tipologia, es preveu afegir-ne més d’aquí a dos anys», diu Bofill.

En aquest sentit, l’Escala l’any 2014 ja va augmentar la superfície del seu cementiri, i es van construir quatre mòduls de 90 nínxols, i un espai de columbari amb capacitat per unes 70 urnes. «Amb les previsions que es van fer en aquell moment, ja vam detectar que, amb el temps, aquests mòduls quedarien obsolets. Per això, ara s’ha fet aquesta ampliació», conclou l’alcalde Josep Bofill.