Els Agents Rurals han calculat que l'extensió del foc que aquest dissabte 11 de juny va cremar una zona de Mas Molar a Vilanant ha estat de 7,85 ha. D'aquestes, la major part pertanyen al municipi de Vilanant (7,27 ha) i la resta a Cistella (0,58 ha). D'altra banda, la majoria d'àrea cremada és d'arbrat (4,49 ha) i l'altra de terreny agrícola (3,35 ha). Les primeres dades apuntaven a només quatre hectàrees de terreny forestal i agrícola.

Els Bombers, després de treballar-hi gairebé durant tot el dia i d'haver rebut l'avís quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia, han vigilat durant tota la nit la zona per evitar possibles revifalles.

L'incendi es va donar per controlat a les vuit del vespre, concretament a les 19.54 h, després d'haver estabilitzat el perímetre unes hores abans, i haver controlat un petit focus secundari, a 150 m de l'àrea cremada. Hi van ser presents diversos mitjans aeris, a més de més de 10 dotacions terrestres.

Incendi de cultius a Figueres

El foc a Vilanant, però no va ser l'única actuació dels bombers ahir a l'Alt Empordà. A partir de les 18.19 h, després de l'avís, sis dotacions terrestres van extingir un foc de cultius a Figueres, amb extinció en marxa. Els bombers van anar avançant amb els vehicles i les mànegues a la vegada i en paral·lel a les flames.