La Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala han signat un conveni de col·laboració per tirar endavant l’únic concurs internacional de fotografia de la Mediterrània, el MedFoto, per a les pròximes tres edicions. La Fundació Alive promou la recerca i difusió del coneixement sobre el medi marí per a millorar la seva gestió i conservació i el Club Nàutic de l’Escala treballa amb l’objectiu de difondre la pràctica esportiva sostenible a la Costa Brava.

Aquesta iniciativa va néixer l’any passat, fruit de la col·laboració entre les dues entitats, amb l’objectiu de realçar la fràgil relació entre les persones i el mar, així com donar a conèixer els valors naturals de l’entorn marí i fomentar l’actitud responsable de totes les persones que treballen i gaudeixen del món marí. Mitjançant la recollida i difusió de les fotografies del concurs, MedFoto treballa amb l’objectiu de contribuir al coneixement i la preservació del medi marí.

Narcís Carreras i Bernat Garrigós han rubricat el conveni | EMPORDÀ REDACCIÓ. l’escala

Amb la signatura del conveni de col·laboració, aquest mateix desembre, a la sala de juntes del Club Nàutic l’Escala, la segona edició del MedFoto comença la seva singladura. Els presidents de les dues associacions, Narcís Carreras i Bernat Garrigós, han estat els encarregats de fer oficial aquest acte, amb el que comencen els preparatius d’una nova convocatòria del primer Concurs Internacional de Fotografia dedicat a la Mediterrània.

Un any més, el certamen proposarà tant a fotògrafs professionals com amateurs, presentar imatges innovadores i inspiradores que mostrin la diversitat marina i la relació de l’home amb el mar Mediterrani sota la temàtica: el mar i les persones.

Tots els vessants del mar

Dividit en diferents categories, la competició accepta fotografies preses tant a sobre com a sota de la seva superfície dedicada a tots els vessants del mar, des del paisatge fins a la vida marina i des de les activitats professionals i esportives com de lleure.

L’organització ja treballa amb les que seran les bases de la segona edició del MedFoto, que seran publicades al web del concurs (www.medfoto.org) el pròxim 1 de febrer. El període d’inscripció i enviament d’imatges s’obrirà de l’1 d’abril al 15 de maig. Cada participant pot presentar fins a quinze fotos.

En la primera edició, es van rebre 600 fotos i, ara, havent ampliat el concurs a escala internacional, els organitzadors esperen que la participació també creixi. El rap juvenil de Xavier Salvador va ser la fotografia guanyadora de l’any passat.