Roses posa fi aquest dijous, 30 de setembre, al període d’aparcament tarifat amb zona blava en diferents espais del centre de la població. Des de l’1 de maig, les places de pàrquing pintades de color blau a la via pública han estat de pagament, una mesura que s’aplica a Roses des de fa anys coincidint amb l’inici i l’acabament de la temporada turística. En aquesta època de l’any, es registra un augment considerable del volum de vehicles que es concentren al municipi.

Com en anys anteriors, les zones tarifades s’han mantingut en tres àrees: la zona 1, corresponent al tram de l’avinguda de Rhode entre el carrer Lluís Companys i l’avinguda Jaume I; la zona 2, que es troba a l’avinguda Jaume I, la plaça Frederic Rahola i una part de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, i l’aparcament del mercat municipal cobert, que ve a ser la zona 3. El servei tarifat manté, com és habitual, el preu d’un euro l’hora, de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.

Diferents franges horàries

Cal tenir en compte que no a tots els carrers l’aparcament tarifat funciona de la mateixa manera. La zona 2 s’estableix una franja horària gratuïta durant els migdies, de 2/4 d’2 a 4, mentre que els diumenges i festius és d’estacionament lliure durant tot el dia. Per la seva banda, la zona 3 és gratuïta tots els dies de la setmana de 2/4 de 2 a les 4. I, pel que fa a la zona 1, aquesta manté l’ horari tarifat de dilluns a diumenge, de forma ininterrompuda de les 10 a les 8.

L’empresa concessionària del servei, Opciones Viales, ofereix als comerciants targetes amb descompte perquè puguin gratificar els seus clients.