Vanesa Olmos, presidenta de l'Associació de Famílies d'Alumnes de Ventalló, parla sobre el dèficit estructural de l'escola i que ha provocat la mobilització del veïnat. Olmos argumenta que l'edifici actual està en mal estat i per això creu urgent que el Departament d'Educació adjudiqui la construcció del nou centre.

Quant fa que reclamen un nou centre?

Fa aproximadament onze anys que el Departament d'Educació havia aprovat el projecte i estaven a punt de començar a posar la primera pedra amb tots els permisos necessaris tramitats, el pressupost assignat i l'empresa constructora adjudicatària havia fet la presentació al poble de com anaven a fer-se les obres. Però va quedar ajornat sense data prevista enmig d'un canvi polític al Govern.

I no els han escoltat...

No, i les famílies, ja cansades d'esperar i que els seus fills segueixin en una situació deficient, han decidit mobilitzar-se per fer-se escoltar amb l'objectiu que les administracions facin el que calgui per construir el nou edifici a Ventalló.

Quines mancances té l'escola?

A més de ser un edifici molt antic, hi ha una manca d'espais clara i és deficient. Hi ha humitats importants. El carrer on hi ha l'escola es col·lapsa de vehicles sense bones voreres que garanteixin la seguretat dels alumnes.