L'Ajuntament de Figueres i el Departament d'Ensenyament han tancat l'acord per oferir aquest proper curs 2021-22 el cicle formatiu de grau superior de Logística i Transports a l'institut Cendrassos.

Amb la mirada posada en la futura instal·lació d'un centre d'Amazon al Logis Empordà, s'ha treballat per poder oferir aquesta formació a Figueres i es podrà consultar durant aquests dies al I Saló dels Oficis. Segons ha indicat l'alcaldessa Agnès Lladó, Amazon oferirà 200 llocs nous de treball i ha assegurat que s'està fent un treball "molt intens" perquè siguin moltes més empreses les que s'instal·lin al territori per poder "sortir del monocultiu del sector serveis".

En aquests moments, el cicle només es pot fer a Olot i Vic i l'objectiu és que els estudiants de la comarca que es vulguin formar en aquest àmbit tinguin l'opció de fer-ho a l'Alt Empordà. Precisament, aquesta és una de les preocupacions que tenen empreses de la zona com Transports Padrosa. El seu president, Pere Padrosa, diu que falta mà d'obra i temen que quan Amazon arribi o no en tingui prou o "l'estiri" d'altres empreses.