12 de novembre de 2020
12.11.2020
L'Empordà
Roses

L'Ajuntament de Roses aprova el projecte del nou parc multiaventura escollit pel veïnat

Va ser la proposta guanyadora en el procés de Pressupostos Participatius 2020

12.11.2020 | 12:39
Model del jov de troncs

L'Ajuntament de Roses acaba d'aprovar el projecte per a la creació d'un nou espai lúdic multi-aventura, proposta guanyadora en el procés de Pressupostos Participatius per a l'exercici 2020, en resultar la més votada per la ciutadania. El nou parc, que s'ubicarà a la plaça de la Victòria Catalana i disposa d'un pressupost de 300.000 €, tindrà amb una superfície de 4.000m2 amb tirolina, tobogans i altres elements lúdics pensats per a diferents franges d'edat.

La creació d'un nou parc multi-aventura a Roses va ser el projecte més votat dels 20 finalistes que arribaren a la fase final del procés participatiu, després d'una selecció prèvia entre més de 300 propostes presentades. En el moment actual, el projecte ha estat ja aprovat inicialment i ara es troba en període d'exposició pública, a disposició dels veïns i veïnes que el vulguin conèixer abans de la seva aprovació definitiva. Es pot consultar a la web municipal roses.cat.

Plànol del projecte. FOTO: AJUNTAMENT DE ROSES

El nou espai projectat suposarà la remodelació de la plaça de la Victòria Catalana, creant un gran parc lúdic que inclourà dos espais delimitats: un destinat a jocs per a infants de 3 a 6 anys situat a la part inferior, tocant a la Riera Ginjolers, i una altre de jocs per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys a la zona adjacent al carrer Bernat Desclot. Les dues zones de joc estaran connectades amb una àmplia rampa.

L'espai destinat a parc de lleure més infantil comptarà amb dos tobogans amb tarima i troncs de pujada, un joc d'habilitat amb troncs i una excavadora per permetre el joc amb el sorral. Per a edats fins als 12 anys, s'instal·larà una gran tirolina de 30 metres de llargada, una balança circular, un joc d'habilitat amb troncs i un tobogan corbat integrat a la natura.

Imatges de la zona abans de les obres. FOTO: AJUNTAMENT DE ROSES

A més, l'actuació inclourà la instal·lació del mobiliari urbà necessari i una font, així com la substitució de l'enllumenat públic per sistemes de baix consum energètic adaptats als nous usos i espais, i la plantació de noves espècies vegetals. Urbanísticament, la nova remodelació vertebrarà també la connexió entre l'escola Els Grecs i la zona esportiva del municipi, amb un agradable passeig, lliure de barreres arquitectòniques, a través del nou parc i del pont que travessa la Riera Ginjolers.

En total, quasi 4.000 m?2; amb què Roses incorpora una nova zona verda i lúdica per complementar la xarxa de parcs infantils i espais lúdics i esportius de què disposa la població, seguint la voluntat manifestada pels propis rosincs i rosinques.

La implementació dels Pressupostos Participatius a Roses durant els darrers anys, té per objectiu assentar entre el veïnatge la cultura de participació ciutadana, on siguin les persones que resideixen a la població les què defineixin com volen que sigui Roses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent