El ple ha ratificat les distincions de Ciutat de Figueres que havia proposat la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament. L'entrega d'aquests reconeixements està prevista pel diumenge 18 d'octubre. La Parròquia de Sant Pere de Figueres rebrà la Medalla d'Or de la Ciutat, coincidint amb la celebració del seu mil·lenari, «com a reconeixement als excepcionals serveis que ha prestat a la ciutat en els àmbits social, cultural, educatiu, sanitari i religiós».

A títol pòstum s'entregarà la Fulla de Figuera de Plata al vilabertranenc Albert Tomàs Bassols, «innovador en el mon comercial a les comarques gironines», ha recordat l'alcaldessa Agnès Lladó. La Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de plata, serà pel Consell Esportiu de l'Alt Empordà, amb més de trenta anys fomentant els valors de l'activitat esportiva.

A més, el ple decideix donar suport a la candidatura de La Cate (Patronat de la Catequística) a la Creu de Sant Jordi 2021, distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, coincidint que el juny de l'any vinent complirà 100 anys i en tot aquest temps, «La Cate ha procurat mantenir la prioritat d'apropar la cultura a quantes més persones possible de Figueres i l'Empordà», assenyala l'informe tècnic.