La Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres ha acordat les distincions de Ciutat de Figueres que han de ser ratificades el pròxim ple municipal ordinari previst pel dilluns, 5 d'octubre.

La Parròquia de Sant Pere de Figueres rebrà la Medalla d'Or de la Ciutat, en la celebració del seu mil·lenari, "com a reconeixement als excepcionals serveis que ha prestat a la ciutat en els àmbits social, cultural, educatiu, sanitari i religiós".

Albert Tomàs Bassols (Vilabertran 8/04/1935 - Llançà 3/07/2020) serà guardonat amb la Fulla de la Figuera de Plata 2020, a títol pòstum. Per "haver destacat en la seva trajectòria pel compromís amb la ciutat de Figueres, tant en l'àmbit comercial i empresarial com en defensa de la llengua, la cultura i el patrimoni empordanès".

Finalment, el Consell Esportiu de l'Alt Empordà recollirà la Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de plata. En reconeixement "als més de trenta anys de foment a la ciutat de Figueres de l'activitat esportiva en edat escolar, amb l'objectiu de fer de l'esport un instrument educatiu i d'integració social de tots els infants".