El Mercat municipal de Roses s'ha adherit a la campanya #Estimaelteumercat amb motiu de la Setmana Internacional dels Mercats, juntament amb l'Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona, on el client del mercat s'endú una bossa del mercat reutilitzable amb l'objectiu de promoure el consum d'aliments de proximitat per mantenir un model sostenible. Aquest any, el lema escollit és 'Compra responsable, compra sostenible'.

La campanya es va iniciar el divendres 18 de setembre i s'allargarà fins al dia 27, o fins a exhaurir existències. Els clients poden demanar una butlleta a qualsevol de les parades adherides a la campanya i fer tres compres a diferents parades, les quals segellaran la butlleta. Un cop obtinguin els tres segells, podran bescanviar la butlleta per una bossa reutilitzable.

Aquest any és el tercer que es celebrarà la Setmana Internacional dels Mercats a la demarcació de Girona i la setena que engega la campanya internacional 'Love Your Local Market Global'. La campanya compta amb el suport de la Diputació de Girona i també ha repartit mascaretes a tots els paradistes adherits a l'XMSG amb el logotip de la campanya 'Estimo el meu mercat'.

Com a novetats d'enguany hi ha el batch cooking, o 'cuina per lots', que permet organitzar i cuinar en poques hores el menjar de tota la setmana. Aquest sistema potencia l'aprofitament d'aliments i dona solucions per a l'estalvi de temps i d'energia a l'hora de cuinar.

Durant tots els dies de la campanya, als mercats de Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Palamós, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols es pot participar en un concurs a través de les xarxes socials, que consisteix a compartint receptes d'aprofitament i en el qual es podran guanyar lots o paneres amb productes dels mercats.

Paral·lelament a això, el mercat del Lleó de Girona regala carretons per anar a comprar. El mercat de Lloret proposa una cuina de reaprofitament i tallers de reciclatge per ensenyar elaborar una bossa per a la compra i un portaentrepans, dirigits a petits i grans. El mercat d'Olot organitza tallers de reaprofitament; i batch cooking. Per altra banda, el mercat de Palafrugell té previst subministrar bosses isotèrmiques; el de Palamós sortejarà lots de compra «zero plàstics», i el de Sant Feliu de Guíxols reparteix bosses com el de Roses. Finalment, el mercat de Salt proposa menús per a la tornada a l'escola i menús d'aprofitament.