L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell (ERC), ha reiterat en la darrera entrevista amb lectors d' Empordà.info, que «aquest és l'últim any de la zona blava a tot el municipi» i que «no prorrogarem el contracte». Recordant èpoques passades, Güell manifesta que «sempre havíem sigut contraris a les zones blaves i entenem que s'ha d'acabar aquest contracte».

En aquest sentit, el batlle castelloní sosté que la seva intenció és «no seguir» i és conscient que «n'hi ha que veuen bé la zona blava restringida, però és un impediment més per al turisme».

La zona blava per aparcar, gestionada per Empark, tant a Castelló com a Empuriabrava, sempre ha estat cavall de batalla al municipi castelloní. Les picabaralles entre els diferents grups municipals que van passar pel govern municipal amb l'empresa concessionària de les zones blaves durant aquest període van ser a primera plana.

Des que el 2012, el ple ordinari de l'Ajuntament va aprovar la instal·lació de 2.757 places de pàrquing amb sistema de pagament en zona blava, els republicans, a l'oposició, ja van advertir que «les zones blaves necessiten un consens».

Esquerra instava a «buscar fórmules per a finançar els serveis que presta l'Ajuntament, però això no ha d'anar en detriment dels nostres ciutadans. Els que vivim a Castelló ja paguem aquest any un 15% més d'IBI que l'any passat», asseguraven.