Aquest dissabte 5 de setembre, a les 18 hores i a la Capella de Santa Clara, tindrà lloc la primera conferència de les VI Jornades d'Estudis sobre la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, organitzades pel Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i que enguany es celebren durant el mes de setembre.

El cicle de conferències començarà aquest dissabte amb la conferència "Santa Maria de Castelló d'Empúries, del romànic al gòtic. Els seus promotors: devocions i espais privatius", a càrrec de Francesca Español Bertran, Doctora en Història, professora de la Universitat de Barcelona i presidenta de l'associació Amics de l'Art Romànic de Catalunya.

La Dra. Francesca Español és professora titular de la Universitat de Barcelona. Treballa en la investigació i la docència sobre la història de l'art d'època medieval i del món antic. La seva tesi doctoral Sicut ut decet. Nobleza y espacio funerario en la Cataluña bajo medieval està dedicada als sepulcres i panteons dels Montcada a Aviganya i Lleida, i dels Queralt a Santa Coloma. Ha realitzat estudis iconogràfics sobre l'encontre dels tres vius i els tres morts, ha investigat sobre diversos artistes de l'àmbit català, dels quals destaquen el Mestre del frontal de Santa Tecla, Berenguer Ferrer, Jordi Safont, Jean Avesta, Bartomeu de Robió, Joan de Tournai i Jaume Cascalls.