18 de agost de 2020
18.08.2020
L'Empordà
Castelló d'Empúries

Castelló estrena la zona de pícnic del pressupost participatiu de l'any 2018

S'havia endarrerit esperant una reforma integral de la zona, però aquesta no s'executarà

17.08.2020 | 18:58
Castelló estrena la zona de pícnic del pressupost participatiu de l'any 2018

La instal·lació d'una zona de pícnic al Trabuc va ser un dels projecte que va quedar pendent dels pressupostos participatius del 2018, amb un pressupost valorat en 25.000 euros. Aquesta proposta guanyadora va restar aturada, per part de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, amb l'objectiu de poder integrar aquesta actuació en un avantprojecte que plantejava una reforma integral de tot el parc.

Tanmateix, el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Canet, avança que aquesta àmplia intervenció a la zona del Trabuc «de moment no s'executarà», però sí que es desencalla la instal·lació de la zona de pícnic. Per a Canet, aquests espais de lleure «funcionen molt bé i són necessaris. Tenim l'experiència de l'espai del costat del pont de la Muga, que s'utilitza molt». Aquest nou espai al Trabuc tindrà una font, a més del mobiliari tradicional, com les taules de pícnic, les papereres o els aparcabicicletes.

Una llarga espera

El projecte escollit pels veïns i veïnes que van votar en el pressupostos participatius de (ja) fa dos anys es va endarrerir esperant una reforma integral. Ara, tot i que la col·locació dels elements estava prevista per abans de la primavera d'aquest mateix any, finalment s'ha endarrerit a causa de la pandèmia de la Covid-19. Va ser aquest mateix dilluns, 17 d'agost, quan es van iniciar els treballs de condicionament de la zona amb formigó per col·locar el mobiliari urbà adquirit.

D'altra banda, segons el regidor d'Urbanisme, arran de la Covid, s'han hagut d'adquirir més elements de mobiliari, i ha fet que el projecte s'hagi encarit lleugerament,«uns cinc mil euros més, que s'han afegit del pressupost d'urbanisme».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent