Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries posa en marxa el Portal de Govern Obert

Està repartit en 30 eixos i més de 300 accions de les set àrees

Castelló d'Empúries posa en marxa el Portal de Govern Obertgerard blanché

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha posat en marxa el Portal de Govern Obert i Retiment de Comptes. «La diferència amb el web de l'Ajuntament és que al Portal hi tenim disponible el retiment de comptes, la unificació de transparència i dades obertes, hem agrupat temes de participació ciutadana i l'apartat d'opinions de la població mitjançant enquestes» explica el regidor de Transparència, Jaume Planella.

Així, al mateix Portal de Govern Obert s'hi troba l'accés al Portal de Transparència i Dades obertes, i la pàgina de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, àrea a través de la qual es vehiculen totes les polítiques públiques del municipi, informació relativa a protecció de dades i també un espai dedicat a enquestes per tal de recollir les aportacions i els suggeriments dels ciutadans, amb la finalitat d'establir un permanent feedback entre ciutadania i administració.

«La part més nova és el retiment de comptes, dividit en les set àrees del cartipàs, en total 30 eixos i més de 300 accions».

Aquest apartat informa del grau de compliment de les accions previstes pel govern municipal, de manera que els ciutadans i les ciutadanes podran fer un seguiment de totes les accions que les àrees i/o serveis de l'ajuntament tenen programades així com l'execució pressupostària. «És un compromís de l'equip de govern cap a la població, i des del primer dia que hi estem treballant», explica Planella, i afegeix que facilita que «l'oposició pugui fiscalitzar l'acció de govern».

A la mateixa presentació, penjada al canal Youtube de l'Ajuntament, es pot veure com funciona, explicat per la tècnica de transparència govern obert, Maria Jofre. El portalGovernobertcastello.cat

Prem per veure més contingut per a tu