L'Ajuntament de Figueres ha anunciat la licitació per executar una nova part dels Pressupostos Participatius del 2017, aquesta vegada la corresponent a la zona nord de la ciutat, amb un cost de 291.080,06 euros. Els treballs estan dividits en dos lots, separats per les actuacions que es realitzaran a la part oest de l'avinguda Salvador Dalí (N-II), i les que es faran a la part est, més a prop del Parc de les Aigües. La previsió és començar aquest estiu i que, en total, tinguin un termini d'execució de sis mesos i mig.

Les actuacions reclamades en els Pressupostos Participatius del 2017 per a la zona nord són semblants a les demanades per altres punts de la ciutat: resoldre els problemes d'accessibilitat i seguretat viària; renovar el mobiliari urbà i la senyalització obsoleta, i millorar l'ambient canviant la jardineria i l'enllumenat.

La primera actuació que preveu aquest projecte és adequar l'esplanada del castell de Sant Ferran. Com havien demanat els veïns, es millorarà el ferm i es delimitarà el perímetre de la zona d'aparcament. Dins d'aquest lot, s'adequarà la vorera de la ronda del Rector Aroles, cruïlla amb avinguda Olímpia, al costat de l'Hospital de Figueres. Els treballs consistiran a ampliar la vorera i millorar l'accessibilitat de La Cate.

En un segon lot, es duran a terme els treballs a la part est de l'avinguda Salvador Dalí. En el procés participatiu es va demanar adequar la placeta que hi ha entre els carrers Banyuls i Massana. Així, s'adequaran els accessos a la plaça; es consolidarà el parc infantil; es millorarà el mobiliari urbà i els paviments, i s'instal·larà una font.

Al Parc de les Aigües, es preveu millorar l'entorn del monument a Lluís Companys. Aquesta actuació inclou la instal·lació d'un nou fanal i un pas de vianants d'accés directe. La darrera actuació es farà a l'altre extrem del Parc de les Aigües, a la plaça Joan Tutau i al carrer Pere Seràs Isern. Es pretén millorar els paviments; renovar l'arbrat i la il·luminació, i traslladar la font.

Dels Pressupostos Participatius del 2017, actualment estan finalitzant les actuacions reclamades pels veïns a la zona est i sud de la ciutat: plaça de l'Estació; carril bici de l'Olivar Gran; carrer Nou de Vilatenim; i plaça Creu de la Mà. Alguns treballs es van haver d'aturar per la Covid-19, però des del mes de maig passat tornen a estar en marxa.