L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí els resultats de les votacions dels primers pressupostos participats del 2017, que s'han tancat amb una participació de l'1,33%. Dels 494 vots (sobre un cens de 37.075) s'han escollit 23 projectes repartits en les 8 zones en què s'ha dividit la ciutat que s'hauran d'executar durant aquest 2018.

La inversió es manté similar a cada circumscripció i oscil·la entre un mínim de 85.000 euros i un màxim de 100.000 euros. Les actuacions més votades són la creació d'un camí verd per a vianants i bicicletes entre la plaça del Cementiri i la rotonda de la Ronda Sud amb la carretera d'El Far d'Empordà (229 vots), l'adequació de la plaça de l'Estació (205 vots) i l'habilitació d'un vial de vianants protegit al carrer Cabanes i al Camí Vell de Vilatenim (169 vots).

També s'invertirà en l'adequació de l'esplanada d'aparcament del Castell de Sant Ferran, millorar la continuïtat dels carrils bicis de l'Olivar Gran, millorar la senyalització turística a l'estació d'AVE o millorar la plaça de la Creu de la Mà. En total, s'hi destinaran 750.000 euros.

El regidor de participació ciutadana, Francesc Cruanyes, ha defensat l' «absoluta transparència» amb què s'han desenvolupat les votacions i l' «alta satisfacció» amb què s'ha desenvolupat aquesta primera edició.