25 de maig de 2020
25.05.2020
L'Empordà
Figueres

Figueres acull dues jornades especials de donació de sang

Serà el 29 i 30 de maig al Pavelló Poliesportiu Roser Llop i cal reservar hora per anar-hi

25.05.2020 | 10:54
Figueres acull dues jornades especials de donació de sang

El Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l'epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s'han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l'alta activitat transfusional.

Figueres s'ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 29 i 30 de maig, el Pavelló Poliesportiu Gran (Roser Llop) comptarà novament amb un espai de donació, divendres de 16.30 a 21 hores i dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d'aquesta setmana, entre d'altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d'un sol us per emplenar el qüestionari, entre d'altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus  no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent