Roses està immersa en la creació del nou Pla Local de Joventut, una experiència que es desenvolupa en el marc d'un procés participatiu que fins ara ha comptat amb la participació de les persones més joves de la ciutat, professionals de l'àmbit de la joventut i persones tècniques del sector. Ara però, arriba la fase d'obrir el procés de creació del Pla a totes les persones de Roses, joves i adultes, fase que s'iniciarà el proper divendres 13 de març (18 h), amb una jornada al CAR Jove.

El passat octubre l'Ajuntament de Roses va iniciar un procés participatiu per a l'elaboració del nou Pla Local de Joventut (PLJ) 2020-2023, comptant amb la cooperativa Resilience Earth, amb dilatada experiència en el sector de la participació ciutadana, per al disseny i la dinamització del procés. Al llarg d'aquests mesos s'han organitzat diverses trobades col·lectives amb agents del sector, entrevistes personalitzades, enquestes online i s'ha treballat amb documentació existent per tal d'obtenir una diagnosi representativa que ha permès detectar els temes més latents, necessaris i destacables per a l'elaboració del nou PLJ.

Ja a l'inici del procés es van crear grups de treball per a treballar de forma participativa i col·lectiva, en la co-creació de propostes per al futur Pla Local. Destaquen el Grup Tècnic-Polític, format per diversos agents del sector i que vetlla per un procés transparent i democràtic, i la Comissió Jove que aporta la veu de les persones protagonistes de futur Pla.

Aquest març arriba el moment de la participació ciutadana. Totes les persones de Roses estan cridades a assistir a aquesta jornada on, a través de metodologies altament participatives, es proposa crear i decidir de manera conjunta les propostes per al nou Pla de Joventut de Roses.

A través dels hashtags que ja fa setmanes que corren per les xarxes socials #PLJRoses i #SenseTuNoHiHaPla, es vol apel·lar a la participació activa de tothom el proper divendres 13 de març a les 18h al CAR Jove de Roses.