L'alcalde del municipi, Salvi Güell, ressalta que la redacció del pla de mobilitat i vialitat de la xarxa viària del municipi va ser un acord amb SOM Empuriabrava i Castelló per a l'aprovació dels pressupostos, i destaca que des de llavors «hi ha hagut una bona entesa» el grup de l'oposició. Tot i que no va ser necessari el vot favorable per a l'aprovació definitiva, «mai ens hem tancat a rebre propostes d'altres grups si les considerem positives. Per tant, comencem a treballar una proposta de mobilitat i vialitat del municipi».

Per la seva banda, Agustí Ayats, portaveu de SOMEC, explica que «aquest projecte ha engegat una bona sintonia amb l'equip de govern. Abans teníem posicions molt allunyades, però amb aquesta tasca s'obre una nova via de col·laboració amb la qual ens sentim molt còmodes». Segons Ayats, «des de SOMEC feia temps que reclamàvem la importància d'un pla d'aquestes característiques al municipi on es determini quin tipus d'obra viària es necessita».

Salvi Güell avança que, a mitjà termini, es realitzarà una diagnosi actual de l'estat dels nuclis en termes de mobilitat i vialitat; carrils bici, voreres, passos de vianants, il·luminació, bandes reductores, sentits únics, limitacions de velocitat, etc. «Necessitem tenir una visió global del municipi». A partir de les necessitats detectades, caldrà una planificació de les actuacions, un pressupost i una execució. «Haurem de fer un concurs per contractar la redacció del document», explica Güell.

En aquest sentit, tant l'alcalde com el portaveu del grup a l'oposició, destaquen la importància d'incloure un bon procés de participació ciutadana en la redacció de totes les fases del document.