L'estació de tren de Camallera compta des de la setmana passada amb una millora notable de la il·luminació. Segons l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies, aquesta actuació es du a terme després d'una reunió mantinguda amb la direcció d'Administració d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF), en la qual també es va parlar sobre el projecte d'ampliació d'andanes i la construcció de passos subterranis adaptats.

Pel municipi de Camallera aquestes reivindicacions són ja històriques i suposen condicions «indispensables» perquè els trens de mitja distància s'aturin al poble i es pugui oferir un servei de ferrocarril més ampli al municipi.

Segons l'Ajuntament, el projecte de millora de l'estació «està redactat i definit» i només falta que des del Ministeri de Foment (encarregat d'executar les polítiques ferroviàries) es destini una partida pressupostària que permeti dur a terme les obres.

Neteja

L'empresa pública ADIF ha tret a concurs el servei de neteja de nou estacions de les comarques gironines amb un pressupost de 530.435,17 euros. De l'Alt Empordà, el contracte preveu actuacions a quatre estacions, que són: Figueres, Figueres-Vilafant, Llançà i Portbou. La presentació de les diferents ofertes s'ha tancat aquest dimarts, dia 7 de gener, i es preveu que els treballs s'iniciïn aviat i que aquests tinguin una durada d'uns deu mesos aproximadament. Finalitzaran el mateix any 2020.