26 de novembre de 2019
26.11.2019
Figueres

Cs Figueres proposa modificar el ROM per augmentar la participació ciutadana

Héctor Amelló reclama definir el Reglament Municipal facilitant la intervenció de veïns i entitats

26.11.2019 | 18:17
Héctor Amelló reclama més participació ciutadana.

Ciutadans ha presentat una moció proposant la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l'Ajuntament de Figueres per a permetre que els veïns puguin fer preguntes en els plens municipals i facilitar, al mateix temps, que les entitats locals tinguin el dret a presentar propostes pròpies perquè el ple es posicioni. Segons el portaveu del grup municipal, Héctor Amelló, l'objectiu és «facilitar la participació de la ciutadania en la presa de decisions».

El regidor considera que el ROM «ha d'adaptar-se a les dinàmiques de l'activitat municipal actuals». Per aquesta raó, més enllà de la modificació del ROM, el regidor liberal també ha reclamat la redacció d'un reglament de participació ciutadana en el termini de sis mesos des de l'aprovació de la moció. Aquest document haurà d'establir el sistema de participació, com per exemple, exposa Amelló,« que els ciutadans remetin les preguntes dos dies abans de la celebració del ple perquè puguin ser respostes sense excuses o presentar propostes que siguin de competència municipal».

Per Amelló, «la corporació municipal és el millor lloc per a facilitar la participació de la ciutadania i les associacions en la gestió de la cosa pública donada la seva proximitat i accessibilitat», i, per això, la  participació dels ciutadans en els assumptes públics és el que «incrementa, millora i renova la democràcia, enforteix la societat civil i fa que la gestió pública sigui més transparent», ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent