Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

L'Ajuntament de Figueres ja suma 720.000 euros de factures de l'anterior mandat «al calaix»

L'equip de govern ha convocat un ple extraordinari per fer el reconeixement de 120.000 euros addicionals

L'Ajuntament de Figueres ja suma 720.000 euros de factures de l'anterior mandat «al calaix»AJUNTAMENT DE FIGUERES

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i la regidora d'Economia, Maria Gratacós, han fet públic que les factures «al calaix» de l'anterior mandat, continuen existint i ja sumen 720.000 euros. Tenint en compte que, poc abans de les eleccions municipals, el ple del 9 de maig, l'equip de l'exalcalde Jordi Masquef, va aprovar una modificació de crèdit de 598.000 euros per pagar factures «al calaix» de l'exercici 2018.

A aquest import, s'afegeixen ara 123.796'89 euros que es reconeixen extrajudicialment i s'aprovaran aquesta tarda a un ple extraordinari «que no voldríem haver de fer», lamenta l'alcaldessa. D'aquests diners, destaca l'import destinat a l'àrea de comunicació - «que depèn únicament i exclusiva d'alcaldia», senyala Lladó - en la qual hi ha un import de 93.681'62 euros. «En els cinc primers mesos d'aquest any, a més de gastar-se tot el pressupost de comunicació, cal afegir 93.681'62 euros, gastant-se quasi el doble del pressupost de comunicació per tot l'any», ha denunciat l'alcaldessa.

Les factures a les quals fa referència aquest import corresponen a activitats procedents des de l'any 2015, Lladó explica que el que popularment se senyalen com a «factures al calaix» és perquè no tenen consignació i, «a vegades tampoc encàrrec, sabent que l'administració es mou per encàrrecs». A més, afegeix que d'haver seguit aquest ritme durant l'any, s'hagués multiplicat per cinc el destinat inicialment a l'àrea de comunicació per enguany. Des de l'àrea d'Economia han validat «proveïdor a proveïdor» que la feina s'hagués fet abans de reconèixer el pagament i asseguren que fins a la setmana passada encara es van rebre factures pendents.

Aquest reconeixement extrajudicial que fa l'Ajuntament son uns diners que no estaven previstos al pressupost i, això, segons l'alcaldessa «repercutirà, i molt, en el pressupost de 2020». Tot i que «ens afecta a nivell de despesa corrent i planificació pressupostària», l'alcaldessa assegura que es prioritzaran «aquells projectes que siguin importants i dels que hi ha un acord plurianual, no es deixarà a ningú enrere».

720.000 euros

El govern ha volgut remarcar la xifra de 720.000 euros, l'alcaldessa ha deixat clar que no acceptaran «ni una lliçó» de l'anterior govern, referint-se a les declaracions que l'exalcalde Jordi Masquef va fer en el ple on es va parlar de l'existència d'aquestes factures i a una entrevista a aquest Setmanari, on al·legava que no hi havia mala praxi i que era fals l'existència de factures al calaix, qualificant de mala fe a l'actual govern. «Quan algú es dedica a fer discursos demagògics sense aportar res més que mala fe i una intencionalitat molt concreta, ha d'assumir responsabilitat», considera Lladó.

Prem per veure més contingut per a tu