Els robatoris en comerços del centre de Figueres persisteixen i el sector mostra de nou la creixent preocupació pels assalts continus que s'han produït des del mes de gener. L'associació Comerç Figueres reclama a l'Ajuntament més seguretat i presència policial als carrers, després que aquest diumenge es produïssin nous robatoris.

«Continuem insistint que calen mesures en seguretat perquè ens trobem igual que fa sis mesos», assegura el president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera. Els darrers assalts es van produir la matinada de diumenge i almenys quatre botigues del Rovell de l'Ou van tornar a patir robatoris o intents. Es tracta d'establiments de venda de roba o complements de moda que n'havien sigut víctimes i aquesta era la segona vegada en els darrers deu mesos que eren assaltats.

L'associació i l'Ajuntament mantindran en les properes setmanes una reunió monogràfica precisament per tractar els problemes de seguretat que pateix el sector comercial.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ja va avançar que el pressupost inclourà finançament per instal·lar càmeres de seguretat. La proposta és aplaudida pel portaveu del sector, i és que era una de les principals reclamacions que els botiguers havien traslladat als anteriors governs municipals.

«És una manera molt ràpida de controlar tant els que roben com aquells que no, però que en algun moment poden delinquir», diu Anguera. En els últims deu mesos de robatoris persistents, les investigacions també han permès als Mossos d'Esquadra efectuar diverses detencions dels presumptes autors d'assalts.

El president de Comerç Figueres considera, a més, que davant l'augment «important» de robatoris al centre, la implantació de sistemes de videovigilància evitaria que la gent se senti «amenaçada» al carrer. «Per sort encara no ens hi trobem però és una situació que pot passar», alerta.

Més agents al carrer

L'associació també vol que s'augmenti la presència policial al centre, la qual cosa implica també un augment de la plantilla. En aquest punt, Anguera reconeix que l'Ajuntament ha fet feina obrint noves convocatòries d'agents però admet que l'augment no es pot fer en sis mesos i que és un procés lent.

Des de l'equip de govern, Casellas ja va avançar que «totes les mesures són poques» per acabar amb aquesta problemàtica, així com el compromís que «no n'escatimarem cap».