A finals de l'any 2016 es va portar a terme un procés participatiu a Castelló d'Empúries anomenat: +60 Alt Empordà. Propostes per un envelliment actiu. Aquest va ser un procés per a la definició de polítiques locals d'envelliment actiu promogut pel Pla per a la Inclusió i Cohesió social de l'Alt Empordà del Consell Comarcal amb la col·laboració d'alguns ajuntaments, entre ells, el de Castelló d'Empúries.

A partir de 3 sessions de participació, adreçades a la ciutadania de més de 60 anys i a les entitats del municipi, es van obtenir les conclusions que van servir per concretar les necessitats i propostes per a definir les polítiques abans esmentades. D'entre aquests resultats, i en l'àmbit d'ampliar l'oferta d'activitats de lleure, és d'on va néixer la idea de crear un grup de senderisme a Castelló d'Empúries. Avui, podem dir que aquesta proposta està consolidada i té per nom: Els Corriols.

Tot i que la idea va sorgir en aquelles jornades, el grup de senderisme no es va activar fins el 22 de febrer d'aquest 2019 sota el paraigües de l'Associació Cultural i d'Esbarjo i assessorats per Josep Espigulé, gran coneixedor de l'entorn que va ser qui també els va fer la proposta de nom per al grup. Els Corriols té un doble sentit perquè per una banda fa referència als camins estrets que el grup es dedica a recórrer, revisar i deixar constància de l'estat en què es troben i, per l'altra, fa referència a l'ocell, el corriol, coincidint que aquest 2019 és l'any internacional de protecció d'aquesta au.

Els Corriols es reuneixen una vegada al mes per fer la programació de les sortides que, tal i com es va plantejar en un primer moment, estan dirigides a persones que estan jubilades i per això acostumen a ser entre setmana, els dilluns concretament. Una vegada al mes, però, fan una excursió el cap de setmana per tal que més gent hi pugui assistir. De moment són un grup d'entre 15 o 20 persones.

Qui estigui interessat en unir-se a Els Corriols pot inscriure's demanant informació al correu electrònic mginer22@xtec.cat. La propera sortida tindrà lloc el dilluns 28 d'octubre amb l'itinerari "La Mugueta" de 9 Km de distància. El punt de trobada serà a les 9 h al rentador de Castelló d'Empúries.

Del Procés Participatiu +60 es van identificar necessitats i propostes en àmbits de les polítiques públiques d'envelliment de Participació i Compromís, Salut i Benestar i Transport i Mobilitat. D'aquelles trobades van sorgir altres propostes interessants encara vigents com per exemple, l'agenda d'activitats mensual, promoure les activitats conjuntes entre els dos nuclis urbans per millorar la cohesió, les enquestes de valoració dels cursos, tallers per a coneixements bàsics de mòbils i aplicacions informàtiques d'utilitat o les sessions de cinema al convent de Santa Clara que es fan dos dijous al mes.