Aquest diumenge a la tarda, Figueres ha tornat a ser l'escenari d'una manifestació a favor de la llibertat dels presos polítics i en contra de la sentència del Tribunal Suprem pel judici de l'1-0. Els manifestants, de totes les edats, han sortit de la Rambla a dos quarts de cinc de la tarda per seguir un itinerari que els ha portat per la plaça de la Palmera, el carrer Ample i el carrer Peralada fins a la plaça de l'Ajuntament.

Un miler de persones es manifesta a Figueres per la llibertat dels presos polítics

Des d'allà han travessat el carrer Pep Ventura cridant "fora les forces d'ocupació" davant de la comissaria de la Policia Nacional. Des d'allà han entrat a l'avinguda Salvador Dalí, tallant temporalment la circulació de vehicles fins a la rotonda de l'avinguda Montserrat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han fet un seguiment discret i de regulació de la circulació per a evitar incidents. Els manifestants han enfilat el carrer Nou per tornar a expressar el seu rebuig a les forces de seguretat espanyoles davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

13

Un miler de persones es manifesta a Figueres per la llibertat dels presos polítics

Durant tot el trajecte hi ha hagut càntics independentistes. La manifestació s'ha anat engruixint a mesura que avançava.