La primera convocatòria de Pressupostos Participatius de la Jonquera encara aquestes setmanes la seva fase final amb el període de votació, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 100.000€ de la partida d'inversions del pressupost municipal.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, convida els jonquerencs i jonquerenques a prendre part activament de votació i es mostra "satisfeta" de la participació aconseguida en la fase de recollida de propostes, que ha servit, en paraules de l'alcaldessa, "per recollir idees de futur i detectar demandes dels veïns i veïnes del poble que, resultin escollides o no en el procés de votació, seran tingudes en compte de cara al futur".

L'Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 7 actuacions sorgides de les propostes realitzades pels jonquerencs i les jonquerenques en la primera fase del procés i validades, posteriorment, pels serveis tècnics de l'Ajuntament. Cada vilatà pot escollir un màxim de tres propostes.

Els veïns, empadronats i majors de 16 anys podran emetre el seu vot del 17 al 24 d'octubre (ambdós inclosos), a través del web www.decidimlajonquera.cat o al punt de votació presencial habilitat a Can Laporta.

En la primera fase del projecte, els veïns van fer arribar 56 propostes al consistori. Posteriorment, els serveis tècnics de l'Ajuntament han dut a terme un treball de filtrat en base a un seguit de criteris objectius, com ara la viabilitat tècnica, la legalitat, l'adequació al pressupost sotmès a votació. Finalment, els projectes finalistes que passen a la votació final són 7, tots ells degudament quantificats per tal que els veïns i veïnes coneguin el cost de cadascun abans d'emetre el seu vot.