El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) Butlletí Oficial de l'Estatha publicat aquest dimarts les candidatures definitives que es presentaran a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre (10-N), presentem un llistat d'alguns dels altempordanesos que s'hi presenten.

Esquerra Republicana va ser la primera a fer públic la seva llista per Girona. Tant la llista pel Congrés dels Diputats com pel Senat, seran les mateixes que es van presentar als darrers comicis del 28-A, i que van obtenir uns resultats històrics a la demarcació. Així, els altempordanesos Montse Bassa i Jordi Martí tornen a ser els candidats al Congrés dels Diputats i al Senat, respectivament.

El més rellevant d'aquests comicis és la candidatura històrica de la CUP-Per la Ruptura. El partit anticapitalista va decidir, per primera vegada a la seva història, presentar-se a unes eleccions estatals «per impugnar el règim i dificultar la governabilitat a l'Estat», reclamen. I la persona encarregada d'encapçalar la llista per Barcelona serà l'exdiputada vilafantenca Mireia Vehí.Mireia Vehí Per Girona, també hi ha la figuerenca Maria Besora, que serà la número dos, i que repeteix com a candidata després de presentar-se amb el Front Republicà als darrers comicis del 28-A.