La cafeteria-restaurant del Casal Cívic de Figueres la gestiona, des d'aquest setembre, l'Associació de Formació Professional de l'Alt Empordà i estarà en ple rendiment aviat. Després de gairebé dos anys sense donar servei, aquest equipament recupera l'activitat gràcies als cursos d'hostaleria i restauració de l'associació. Els alumnes d'aquestes formacions, orientats i instruïts per l'equip de professionals que formen la plantilla docent, seran els encarregats de portar la cuina, la barra i la sala.

Al principi, es començarà oferint esmorzars, però de mica en mica s'introduiran altres serveis, com berenars i dinars. L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i la Direcció General d'Acció Cívica del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han firmat un conveni per tal de donar ús a la cafeteria-restaurant del Casal Cívic.

A banda d'aquest equipament de l'administració catalana, l'Ajuntament de Figueres també ha ofert espais municipals perquè l'Associació d'Hostaleria pugui impartir algunes de les seves formacions, coincidint amb el fet que l'edifici de l'Escola d'Hostaleria el passarà a gestionar el Departament d'Educació per als cicles de l'Institut Olivar Gran.