29 de agost de 2019
29.08.2019

Més de 27 artefactes explosius retirats a la província de Girona

El darrer es va localitzar ahir a Sant Llorenç de la Muga

29.08.2019 | 16:07
L'artefacte trobat ahir a Sant Llorenç de la Muga

Enguany l'Àrea Tedax – NRBQ de la Policia de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, ha recollit més de 300 artefactes explosius a tota Catalunya amb el que portem d'any 2019, dels quals, a data d'avui, 27 s'han recollit per part de la unitat de Girona en terres gironines.

D'aquests 27 artefactes explosius són majoritàriament projectils d'artilleria, granades de mà, morters, granades de fusell i espoletes.
Ahir mateix aquesta unitat es va fer càrrec de la retirada i recollida a Sant Llorenç de la Muga d'un projectil d'artilleria de 105 mm sense espoleta. L'avís el va rebre aquesta unitat pels volts de la una del migdia quan personal de l'ajuntament d'aquesta població alertava que havia localitzat un artefacte de la Guerra Civil al bosc. Concretament l'artefacte es trobava en un antic abocador d'escombraries on s'estan fent tasques de neteja.
Després d'activar els serveis del Tedax, aquests el van recollir per la seva posterior destrucció controlada.

Durant tot el 2018 aquesta unitat va recollir 52 artefactes explosius, bàsicament 19 granades de mà, 15 granades de morter, 15 projectils d'artilleria, 2 espoletes i 1 coet.

Encara que siguin antics i en mal estat poden explotar si es manipulen.


Els mossos recorden que si es troba un artefacte d'aquest tipus, no es toqui i s'avisi al 112.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent