No havien passat ni vint-i-quatre hores des de la presa de possessió dels components del nou plenari de l'Ajuntament de Figueres, que el nou govern de l'alcaldessa Agnès Lladó ja tenia damunt la taula el primer problema per gestionar.

L'Associació de Veïns del Ral·li Sud de Figueres va denunciar, diumenge a la tarda, l'inici de la instal·lació d'una antena de grans dimensions en un solar privat del carrer Calçada Romana, just a tocar de les cases i molt a prop de l'escola Maria Àngels Anglada i del CAP Josep de Masdevall. L'entitat considera que aquesta estructura, segurament dedicada a la telefonia mòbil, és «una barbaritat» que pot arribar a enlairar-se fins a trenta metres. Des de l'Associació es neguen «en rotund» a la instal·lació perquè diuen que «posarà en risc la salut de tots els nostres veïns».

A través de les xarxes socials s'han mostrat preocupats per la presència per sorpresa d'aquesta instal·lació i pels efectes que pugui tenir sobre els nens i nenes.

La columna de ferro és ben visible i ja hi ha fet el fonament i la base principal que ha d'aguantar l'estructura.

Reunió d'urgència

Reunió d'urgènciaLa junta de l'Associació va convocar una reunió d'urgència amb la finalitat de consensuar un front d'actuació comú contra l'antena.

Rocío Ruiz, presidenta de l'associació de Veïns del Ral·li Sud ha explicat que durant la reunió mantinguda dilluns al matí, van arribar a l'acord de presentar una instància a l'ajuntament sol·licitant informació sobre els permisos que el consistori ha concedit per a poder instal·lar aquesta antena.

Segons la presidenta Ruiz, la instància té el suport del president de l'Associació de Veïns Creu de la mà, el president del barri la Presó de Figueres i el director de l'escola Maria Àngels Anglada, i es presenta durant el dia d'avui a les oficines de l'OMAC de l'Ajuntament de Figueres.