La novena edició de la jornada escolar d'anellament de pollets de cigonyes del parc del Castell de Peralada es va tancar amb la participació d'uns 450 alumnes provinents d'onze escoles de la comarca.

Veure Galeria

Aquesta activitat, de caràcter pedagògic i naturalista, i que vol inculcar l'amor per la natura i pels animals, es va celebrar el passat divendres 31 de maig amb alumnes d'edats compreses entre els tres i els dotze anys. En concret, les escoles que hi han participat són: l'escola Llagut de Sant Pere Pescador, escola Martí Inglès de Palau-saverdera, escola La Salle de Figueres, escola Sol i Vent de Vilafant, Mare de Déu del Mont, escola Puig Esquers de Colera, escola Pompeu Fabra de Llançà, escola Cor de Maria de Figueres, escola Ramon Muntaner de Peralada i escola Ruiz Amado de Castelló d'Empúries.

La reintroducció de la cigonya blanca ( Ciconia ciconia) va néixer per la sensibilitat que els propietaris del recinte, la família Suqué-Mateu, van mostrar per la presència d'aquesta espècie a Peralada. El 1996, el llavors director del Parc dels Aiguamolls de l'Empordà, Jordi Sargatal, va portar 30 exemplars de cigonya d'Extremadura. Des de llavors, la colònia de cigonyes ha anat creixent fins a l'actualitat, en què es compta amb 35 parelles.

Aquest any, la jornada s'integra dins la Setmana de la Natura, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, representada per APNAE.