06 de maig de 2019
06.05.2019
Figueres

ERC Figueres defensa el seu paper en el projecte de l'escola Carme Guasch

La portaveu Agnès Lladó demana als altre sgrups municipals que no generin "confusió"

06.05.2019 | 08:39
L'escola Carme Guasch fa onze cursos que treballa amb barracons.

El grup municipal d'ERC de Figueres ha sortit al pas deles acusacions que ha rebut la seva formació pel fet que el departament d'Educació de la Generalitat no hagi tingut en compte el projecte de construcció de l'edifici de l'escola Carme Guasch i Darné, pendent des de fa més d'onze anys. Aquesta absència de projecte va ser durament criticada la setmana passada pel govern municipal de Jordi Masquef.

Des d'Esquerra Republicana Figueres han assegurat que "no contribuirem a afegir confusió, frustració i malestar a la comunitat educativa de l'escola Carme Guasch pel que fa al futur de la nova escola. Un cop més reiterem la injusta situació que viuen les famílies del centre amb qui estem en contacte continu i no deixarem mai d'estar al seu costat fins que els nens i nenes gaudeixin del nou centre".

L'alcaldable d'Esquerra, Agnès Lladó, demana a tots els grups municipals, a través d'un comunicat, que "la construcció de l'equipament no es pot fer a cop de titulars electoralistes. Fa dies que el PSC i C's s'han pujat al carro i el govern del PDeCAT de Jordi Masquef continua defugint de la seva responsabilitat acusant altres administracions".

Pel que fa al compromís del departament d'Ensenyament per tirar endavant amb el nou centre a la presó, Lladó explica que "segueix intacte, tal i com el mes de novembre del 2018 es va anunciar. Però sense pressupostos aprovats per part de la Generalitat no es pot donar el següent pas".

Respecte a l'anunci de construcció de nous centres anunciat per la Generalitat, Lladó aclareix que "formen part dels que estaven inclosos al pressupost del 2017. Malauradament, no podem viatjar a través del temps".

Al costat de la comunitat educativa

L'alcaldable republicana ha volgut recordar tres dates importants i posar a sobre la taula la tasca que, per exemple, segons el seu relat, ERC Figueres fa temps que realitza en la reivindicació de l'escola. En aquest sentit, el 2 de gener del 2017 ERC Figueres va registrar una moció per la construcció de l'escola Carme Guasch mentre que el 3 de novembre del 2018 ERC Figueres va desbloquejar la cessió de la presó vella de Figueres per tal que passés a Ensenyament. La reunió es va dur a terme a la Generalitat entre Lladó i els màxims responsables de la conselleries d'Economia, Justícia i Ensenyament.

Dues setmanes més tard, concretament el 15 de novembre, es va signar a Figueres la cessió de l'antiga presó del departament de Justícia a Ensenyament.

A banda d'aquests acords, Lladó encara va més enllà quan recorda que "als pressupostos municipals del 2017 i del 2018, a petició d'ERC Figueres, el govern de la ciutat va incorporar partides pressupostàries de 325.000€ per a la redacció del projecte i de 25.000 per definir els usos dels espais de la nau central de l'equipament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent