La nova formació de Guanyem Figueres ha presentat aquest vespre a La Cate la llista completa que es presentarà a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. L'acte ha comptat amb la presència d'una cinquantena de persones, entre les quals es trobaven les 21 persones candidates, encapçales per les cinc que van donar a conèixer fa unes setmanes: José Castellón, Paula Franquesa, Oriol Casadevall, Oriol Turró i Loli García.

L'alcaldable conegut pel sobrenom Joselin ha improvisat un discurs molt elogiat pel públic, nombrosos aplaudiments interrompien la seva intervenció, en la qual ha destacat la rellevància del programa de Guanyem Figueres perquè "és el que necessiten tots els barris de Figueres", ja que a la ciutat, ha dit, "existeixen 60 cultures diferents que han de ser escoltades". També ha parlat de la seguretat, un àmbit que Castellón considera important, "necessitem seguretat, sí, però la que permeti tenir una feina estable, una casa, llum, aigua i gas, no la que reprimeix".

També ha parlat de la independència de Catalunya, ha assegurat que ningú millor que "un gitano" per parlar-hi, "som un poble dins d'un país que ens ha silenciat i oblidat", ha declarat entre més aplaudiments.

Donant suport a l'acte hi havia, a distància, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que a través d'un vídeo ha dedicat unes paraules d'ànim a la candidatura homònima figuerenca. I, presencialment, la número dos per Guanyem Girona, Cristina Andreu, que ha fet un recull de totes les propostes dels seus companys i ha encoratjat a l'audiència "o ens ajuntem, o això va a la deriva".

Per finalitzar l'acte, Joselin Castellón i Paula Franquesa han nomenat un a un els membres de la llista que anaven pujant a l'escenari entre aplaudiments.