L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha fet públics avui els primers noms de les persones que formaran part de la llista a les properes eleccions municipals del 26 de maig i que integren el grup de candidats que s'engloben dins l'àmbit de la promoció econòmica, el comerç, el turisme i el teixit empresarial.

Es tracta de l'economista i comerciant Manel Rodríguez; la farmacèutica Carme Martínez; l'empleat de banca jubilat Ramon Pastoret; l'empresari Miquel Roura; l'executiva de compres Chantal Olivé i l'empresari informàtic Albert Alemany.

Masquef ha explicat que la promoció econòmica serà un dels eixos del programa electoral de Junts per Figueres "i per això he incorporat a la candidatura un equip de sis persones solvents i amb experiència en l'àmbit de l'empresa, el comerç i la dinamització econòmica i que han decidit implicar-se i treballar en el futur de la ciutat". El candidat de Junts per Figueres considera que "si volem una ciutat on s'hi visqui bé i la gent s'hi guanyi bé la vida, és estratègica una aposta contundent per la promoció econòmica per aquests propers quatre anys".

L'actual alcalde considera que la ciutat necessita reforçar i amplificar el seu model com a destí turístic i cultural centrat en els serveis i el comerç, "però al mateix temps també necessitem diversificar l'economia amb un major pes de la indústria, captar inversions de l'àmbit de les noves tecnologies i liderar l'impuls de la logística a través de l'encara desaprofitat Logis Empordà". Masquef afegeix que "tenim potencial, capacitat, idees i ara un equip de persones conjurades per aplicar-les".

Manel Rodríguez Plana té 53 anys i és economista i comerciant, expert en Social Media. Després de treballar al Banc Popular a Barcelona i de formar part del comitè de direcció de l'empresa Maxor, es va incorporar al negoci familiar del carrer Peralada de Figueres. Durant molts anys ha format part de la Junta de Comerç Figueres Associació i va ser president de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del col·legi de les Escolàpies. Actualment també col·labora com a articulista a la premsa local. "Crec en la meva ciutat i el seu potencial i penso que el futur de Figueres passa per captar noves inversions, diversificar la nostra economia, amb indústries netes, crear llocs de treball i potenciar el turisme i el comerç", assenyala.

Chantal Olivé Tena té 45 anys i és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, però des d'un bon principi va encarar la seva trajectòria professional al sector de l'empresa privada. Actualment és la directora de compres d'una empresa altempordanesa líder en el sector de la fabricació i distribució de productes per l'hostaleria. Des de finals de l'any passat també és la presidenta de l'executiva local del Partit Demòcrata (PDeCAT) a Figueres. "Crear les eines per afavorir el progrés econòmic de la ciutat serà fonamental en aquest proper mandat i per a mi és un orgull formar part de l'equip que ho ha de fer possible", afirma

Ramon Pastoret Güell té 66 anys i és diplomat en Ciències Empresarials. Després de treballar deu anys en diferents responsabilitats a l'empresa privada, es va incorporar al sector de la banca en el qual va treballar durant 36 anys, sempre a Banc Sabadell, fins a la seva jubilació. Durant aquesta etapa ha estat director de les oficines de la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Roses. Actualment és el president del Club Bàsquet Escolàpies. "Figueres és una ciutat amb moltes possibilitats i on penso que podem fer molta feina a partir de la il·lusió que ens ha contagiat en Jordi Masquef per tirar endavant el seu projecte", indica.

Carme Martínez Llonch té 39 anys i és llicenciada en Farmàcia, especialitzada en naturopatia i formulació magistral. Actualment exerceix com a farmacèutica titular a la farmàcia que porta el seu nom a la plaça Triangular, que és la històrica Farmàcia Vidal. "Des de sempre la meva vocació ha estat el

benestar de la gent i per a mi és tot un repte poder aportar el meu granet de sorra per millorar la vida dels figuerencs i les figuerenques", manifesta.

Miquel Roura Roig té 40 anys, és empresari i amb estudis en Administració i Direcció d'Empreses i Màster en Comunicació i Màrqueting. Actualment exerceix com a director d'exportació de l'empresa familiar que des de fa més de cent anys es dedica a la fabricació d'espelmes i els seus complements amb implantació a 30 països. També és el president de l'Associació Europea de Fabricants d'Espelmes (AECM), secretari de la junta directiva del Cercle Sport Figuerenc i vicepresident de la penya blaugrana Almogàvers Empordà. "Quan per raons professionals has de viatjar molt pel món te n'adones que Figueres té uns actius que hem d'aprofitar molt més per reforçar la seva capitalitat econòmica, tant des del punt de vista turístic i comercial, com de captació d'inversions per la seva ubicació estratègica", diu.

Albert Alemany Montiel té 39 anys i és empresari informàtic. De formació és enginyer tècnic en informàtica de gestió, màster en Enginyeria Informàtica i Prevenció de Riscos Laborals i postgraduat en Gestió de Qualitat. Actualment és el soci director d'una empresa informàtica i de serveis web amb seu a Figueres i assessor acreditat de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat (ACCIÓ) en programes de creixement empresarial. També forma part de la junta de l'Associació de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i ha exercit de professor a l'escola universitària ERAM, així com en formacions per diferents empreses i entitats. "Figueres pot aprofitar el pol d'atracció internacional que representa la ciutat de Barcelona per a les empreses vinculades al sector digital i de les noves tecnologies, amb un catàleg de sòl industrial i serveis complementaris atractius per aquestes companyies", assegura.

Aquest equip de sis persones, des de diferents posicions en la candidatura de Junts per Figueres, serà l'encarregat de treballar en la promoció econòmica de la ciutat sota el lideratge de l'actual alcalde, Jordi Masquef, que també ha centrat la seva formació i trajectòria professional en el món del dret i l'economia.

Jordi Masquef Creus té 39 anys i és llicenciat en Dret, màster en Assessoria i Gestió Tributària i postgrau en Dret de Família i Successions. Entre 2005 i 2011 va treballar com a advocat i assessor fiscal als despatxos de Barcelona de dues consultores internacionals, a més d'exercir com a professor de la llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses a ESADE i del grau mitjà en Gestió Administrativa al Centre Escolar Empordà de Roses. Des de l'any 2012 és regidor a l'Ajuntament de Figueres i el passat 14 de novembre va ser nomenat alcalde de la ciutat