Mollet de Peralada celebra aquest diumenge la novena edició de la Fira del Bacallà i la segona de la Fira del Vailet que, any rere any, es van consolidant. La primera perquè ja arriba quasi a la dècada de vida, i la segona perquè, després de l'estrena de l'any passat, es reedita. La cita comença de bon matí, i les activitats s'allargaran fins al vespre.

La regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Mollet de Peralada, Eva Riera, explica que «hem potenciat una mica més les activitats destinades als vailets, que ara també podran fer jocs tradicionals, i les atraccions infantils hi seran tot el dia, no només al matí».

Durant tot el dia, hi haurà en marxa un concurs d'Instagram amb el coixinet #firaba&va19, el guanyador del qual s'anunciarà el dia 20 de març. També hi haurà l'exposició de fotografies Els campanars de l'Alt Empordà, de Baldiri i Riera al centre cívic i diferents exhibicions esportives i artístiques per diversos espais del poble.

I més concretamet, a dos quarts d'onze, els més petits podran aprendre a jugar bitlles catalanes, gràcies a l'Associació de Bitlles Catalanes de Girona, a l'aparcament del Clos. Més enfocat per als més grans de casa, de les onze del matí a la una del migdia, el Trull de Can Portes oferirà una degustació de garnatxa centenària, just abans del primer torn del dinar popular. A dos quarts de dotze, la Mula Baba de Girona explicarà una història de la plaça de l'Església del poble, i a les dotze es farà la cercavila pel poble, amb la Mula Baba, els GraLlers i els Grallers d'Espolla, el Gegants de Peralada i la Mulassa de Mollet.