06 de març de 2019
06.03.2019

Més de 70 veïns s'adrecen als punts d'informació energètica que hi ha a la comarca

Aquest servei de l'Agència Comarcal d'Energia i Clima va entrar en funcionament a l'octubre

06.03.2019 | 17:04
PIE situat a l'Ajuntament de Terrades.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà, a través de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima (ACEC), va posar en marxa el mes d'octubre de l'any passat un nou projecte anomenat Punt d'informació energètica (PIE) que consisteix en distribuir fins a un total d'11 oficines d'atenció personalitzada als municipis de la comarca, on la ciutadania pot resoldre qualsevol dubte o interès que tingui sobre qüestions energètiques. Durant la segona setmana de cada mes un tècnic especialitzat es desplaça fins als següents municipis: Avinyonet de Puigventós, Capmany, el Far Empordà, Garrigàs, Navata, Pont de Molins, Palau-saverdera, Palau Santa Eulàlia, Peralada, Terrades i Vila-sacra.

En el transcurs d'aquests mesos més d'una setantena de veïns han visitat els diferents PIE, del quals Peralada i Pont de Molins són els dos municipis que més acceptació han tingut entre la ciutadania. Cal destacar que el tema que ha generat més interès és la factura elèctrica, ja que un 73% de les consultes realitzades han estat relacionades amb com reduir la potència instal·lada, quina tarifa contractar o bé quines comercialitzadores ofereixen un millor preu. També l'11% dels assistents han mostrat interès sobre la implantació d'instal·lacions solars fotovoltaiques i el 8% han preguntat sobre temes d'estalvi energètic i eficiència energètica a les llars.

Des del PIE també es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es podran detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

Els horaris i les ubicacions es poden consultar a través del web https://energia.mediambient-altemporda.org/punt-ie. El ciutadà també pot realitzar les seves consultes a través del correu electrònic puntinfoeneriga@altemporda.cat. L'ACEC convida a tots els ciutadans, siguin d'aquests municipis o d'altres, a informar-se sobre el tema, tot recordant que el servei estarà en funcionament fins al mes de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent