Durant aquest mes de febrer, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries està duent a terme la instal·lació d'un total de 29 pilones extraïbles al centre històric del municipi. L'objectiu és facilitar el tancament de la zona durant els diferents actes i activitats que s'organitzen, i que obliguen a restringir el pas de vehicles o vianants per determinats carrers. Un exemple podria ser el Festival Terra de Trobadors.

En concret, els carrers on s'estan col·locant les pilones són els següents: a l'encreuament del carrer Monturiol amb el carrer Sant Francesc, al carrer Sant Jordi, al Calabró, al Climent, a l'Antoni Agramunt, al Comalac, al del Consol i al Portal de la Mercè amb Rec del molí.

Segona fase a Empuriabrava

L'obra compta amb una partida pressupostària de 13.817.60 euros. Segons han explicat fonts municipals, en una segona fase de reformes també es col·locaran pilones extraïbles al Passeig Marítim d'Empuriabrava, amb un cost similar.

Fins ara, en actes populars, el consistori restringia el pas amb la instal·lació de tanques de caràcter mòbil, fàcils de fer caure a causa del pas dels vianants o ràfegues de vent.