El grup municipal socialista de Figueres ha expressar, a través d'un comunicat, la seva profunda preocupació pel fet que l'equip de govern, en representació de l'Ajuntament de Figueres, hagi desestimat engegar novament el procés d'adjudicació del plec de condicions per a la concessió del servei de neteja de la ciutat. «Que aquestes condicions de degradació urbana s'allarguin sense una solució aparent és responsabilitat de qui no ha estat capaç, ni tan sols amb el suport de plenari, de complir els tràmits per establir les condicions que haurien fet possible adjudicar el nou concurs. La feina s'ha fet malament i ja vam advertir que el final seria la situació on som ara», lamenta el portaveu socialista Pere Casellas en aquest comunicat.

«Estem cansats de viure en una ciutat bruta en unes condicions que, pel que tristament sembla, s'allargaran sine die», observa Casellas, que insisteix: «És urgent trobar una solució. Els ciutadans de Figueres no ens mereixem viure entre brutícia acumulada i menys encara pagant els impostos que es paguen».

En el comunicat, el grup municipal socialista apunta que «d'aquesta situació de deixadesa que es reflexa en les condicions de neteja als carrers i places, que ja és una de les qüestions recurrents entre la ciutadania figuerenca, se'n ressenten tant els veïns com el teixit econòmic de la ciutat». És una circumstància que, donada la decisió del govern de no fer res per resoldre la mala tramitació de la nova concessió, condueix a l'allargament de l'antic contracte i, per tant, cap a l'enquistament de la deixadesa de la ciutat.

Arribats a aquest punt, el PSC de Figueres exigeix responsabilitats a qui ha gestionat tant malament una qüestió d'aquesta rellevància i repercussió sobre els ciutadans. I exigeix també responsabilitats polítiques i una explicació tècnica a la ciutadania. «Figueres navega sobre els resultats de la incompetència de l'equip de govern per la qual la ciutat continua bruta sense una solució aparent», resumeix Pere Casellas en el text.

«Hi ha una cosa que no falla al governs convergents de Figueres: els problemes s'agreugen per la mala gestió. En el problema de la neteja hi trobem un cas més. La ciutat continuarà bruta per una mala gestió en la tramitació, tot i tenir el suport polític per tirar el nou concurs de neteja endavant. Estem tips de la ineficàcia d'una mala gestió que paguem tots els figuerencs i figuerenques que en aquest cas, ens encalla en una ciutat cada cop més bruta», conclou el portaveu del grup municipal socialista.