El col·lectiu de taxistes de l'Alt Empordà ha mostrat el seu "ple suport" a la vaga que s'està duent a terme a Barcelona per a pressionar a la Generalitat en les negociacions sobre el tractament que han de tenir plataformes com Uber o Cabify. Enrique Expósito, president de l'associació de taxis de Figueres-Vilafant, la més nombrosa de la comarca, argumenta que "els nostres companys de Barcelona tenen el ple suport del col·lectiu, és un problema que ens afecta a tots. N'hem parlat amb altres professionals de la comarca, estem en contacte i anem a una".

De moment, els taxistes de la comarca no preveuen, a títol col·lectiu, desplaçar-se aquest matí fins a Barcelona. "Estem esperant a veure els resultats de les reunions d'avui. Depèn de com vagin, prendrem una decisió o altra".

Sortides cap a barna

Segons l'agència ACN, més d'una desena de taxistes de Girona, Salt i Sarrià de Ter han optat per secundar la vaga promoguda pels sindicats de Barcelona aquest dilluns. A més, sis vehicles de taxi han sortit de la ciutat de Girona aquest matí tot fent una marxa lenta cap a Barcelona. Pel camí s'han ajuntat amb altres taxis de Lloret de Mar (Selva) i de Mataró. D'aquesta manera, el portaveu de GiTaxi, Joan Antoni Páez, ha afirmat que han decidit solidaritzar-se amb les mobilitzacions convocades a la capital catalana, però que en els propers dies concretaran altres mobilitzacions per Girona. Páez ha detallat que el problema que tenen els taxistes a Barcelona amb plataformes com Uber o Cabify, "no és tan ferotge" a Girona, però temen que "potser en un futur es notarà més".