Els veïns del barri del Culubret de Figueres, tips que no s'hagi solucionat la problemàtica dels talls de llum, han sortit al carrer a manifestar-se aquest dissabte, 12 de gener. Des que pateixen les anomalies elèctriques als seus domicilis i també a la xarxa d'il·luminació pública del barri, han expressat les seves queixes d'una forma reiterada, però, tal com denuncien, la situació no es resol i per això han optat per la mobilització. El problema s'ha atribuït a les connexions fraudulentes a la xarxa.

19

Concentració veïnal pels talls de llum al Culubret de Figueres.

Al capdavant de la protesta hi ha les plataformes veïnals afectades pels talls de llum, però també s'han posicionat al costat dels afectats el propi alcalde, Jordi Masquef, i regidors tant del govern com dels grups de l'oposició.

Amb la plaça Joan Sibecas al barri del Culubret com a punt d'inici de la protesta, els manifestants han decidit recórrer diferents carrers del centre de la ciutat i fer un acte simbòlic al carrer Sant Pau davant les oficines d'Endesa. L'acte és una escenificació amb espelmes per denunciar els talls de llum.

Veure Galeria

Els afectats diuen tenir comptabilitzats més de 300 interrupcions en el subministrament elèctric en el darrer any. Una situació que els obliga a tenir sempre a mà llanternes i espelmes.Manifest de Canviem Figueres

Amb motiu d'aquesta manifestació, la plataforma Canviem Figueres, nou grup amb una clara voluntat de concórrer a les eleccions municipals d'aquest 2019, ha decidit posicionar-se al costat dels veïns del Culubret i ha fet públic un manifest en què s'exposa: "Si des de l'Ajuntament no es posa fil a l'agulla per aconseguir un pla d'intervenció global, de res no servirà fer actuacions puntuals de maquillatge. En aquest sentit, cal un acord entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra; implicar la gent del barri en la neteja i vigilància de la zona; replantejar i revisar els PIRMI; escoltar la Comunitat Educativa i potenciar la figura de l'Educadora Social i, en aquest pla, l'Urbanisme ha de tenir també una importancia cabdal".

Canviem Figueres conclou que "l'Ajuntament no ha fet res, ningú no ha fet res, i ja és hora d'aturar i canviar aquesta contínua degradació de la ciutat".