Des del grup local escalenc d'Esquerra Republicana s'ha demanat a l'equip de govern durant la sessió plenària de dilluns 3 de desembre que es plantegi la possibilitat de desenvolupar una ordenança local per a regular la circulació de patinets i bicicletes elèctriques al municipi.

Segons els republicans, «els vehicles elèctrics estan agafant molta popularitat i s'estan convertint en el mitjà de transport que moltes persones escullen per moure's per la ciutat i l'Escala no n'és una excepció«. «Aquesta proliferació«, expliquen, «pot arribar a provocar problemes de convivència entre aquests tipus de vehicles i els vianants, com ja s'ha vist en grans ciutats, com per exemple Barcelona amb un accident mortal inclòs».

Des d'ERC l'Escala pensen que l'Escala «ha de ser pionera en el desenvolupament d'una ordenança d'aquest tipus, que ja tenen grans ciutats com Barcelona, València o Granada», ja que són conscients que a l'estiu arriben a una població d'aproximadament uns 70.000 habitants i que, de ben segur, molts d'ells es desplaçaran amb aquest tipus de vehicles, ja, l'any vinent. Els republicans són conscients que «probablement la responsabilitat de regular aquesta convivència s'hauria d'entomar des d'administracions superiors, també ho és que la regulació local garanteix molta més rapidesa i, sobretot, proximitat». Inclús, apunten, «es podrien regular en primera instància, les rutes turístiques més singulars per visitar el municipi, establint les vies per on fer-ho i com circular-hi amb seguretat i en convivència amb vehicles de motor i vianants».