06 de novembre de 2018
06.11.2018
Figueres

Funerària Vicens estrena el nou tanatori que dona servei a tota la Mar d'Amunt

La nova instal·lació de Llançà cobreix el territori costaner de Portbou al Port de la Selva

06.11.2018 | 09:12
Xavier Vicens durant el parlament inaugural.

Funerària Vicens acaba d´estrenar un nou tanatori a Llançà, al car­rer Comte Jofre, a tocar l´entrada a la vila des de l´N-260. La instal·lació ha estat construïda en un temps rècord per poder ser operativa per Tots Sants. L´empresa ha aprofitat l´estructura inacabada d´un edifici situat a la vora del cementiri municipal.

L´acte inaugural va tenir lloc divendres al vespre, després d´unes jornades de portes obertes que van permetre als veïns dels pobles de la Mar d´Amunt, des del Port de la Selva fins a Portbou, passant per Selva de Mar, Llançà i Colera, conèixer la nova instal·lació projectada per l´arquitecte Jordi Cuadras amb la coordinació de Carles Díaz. Es tracta d´un tanatori funcional de dues plantes amb sala de vetlla i sala de cerimònies.

Prop d´un centenar de persones van assistir a l´estrena, entre les quals hi havia l´alcalde de Llançà i delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el primer tinent d´alcalde de Portbou, Trino Martínez, a més d´altres representants dels municipis als quals donarà servei el tanatori.

Xavier Vicens i els seus fills, Joan Marc i Xavier, van fer d´amfitrions. Després de lloar la rapidesa del treball de les empreses que han actuat en la construcció del centre, Xavier Vicens va relatar la llarga relació de l´empresa figuerenca amb els municipis de la Mar d´Amunt. «Funerària Vicens va ser fundada per Joan Vicens Juanola i va tenir com a continuador el meu pare Antoni. Ara els nostres fills consoliden la quarta generació al capdavant de l´empresa». Vicens va aportar dades documentals de serveis fets per la funerària figuerenca en aquests pobles amb antecedents a Colera (1927), Portbou (1938), Llançà (1947) i el Port de la Selva (1948). «Aquest espai que hem escollit és el lloc idoni per atendre totes les necessitats funeràries d´aquest territori costaner. Tenim lligams antics i estrets amb la teranyina de fusters i sepultureros d´aquesta zona». L´empresari també es va referir a l´aportació que fa la funerària a la millora de la imatge de l´entrada de la població després d´anys d´existència de l´estructura inacabada de formigó.

Pere Vila, per la seva part, va posar èmfasi «en la història de 94 anys d´aquesta empresa, la feina de la qual no és senzilla i que sap fer amb el punt de respece adequat en un moment de dolor. En aquests municipis, teníem serveis de tota mena, però ens faltaven sales de vetlla».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook